Producatori
NewsLetter
* Email
Nume 
Abonare Dezabonare
 
Cereri de Ofertă
Nu aveti produse in cererea de oferta!

APLICARE VOPSELE PENTRU PARDOSEALA “EMEX”

 

Pregatire Vopsele pentru Pardoseli “Emex”

 
     In aceasta categorie se regasesc vopsele pentru pardoseli ca: Vopsea Epoxidica pentru Pardoseala, Vopsea Poliuretanica pentru Pardoseala sau Vopsea Clorcauciuc pentru Pardoseala.
     Instructiunile prezentate in aceste pagini au doar caracter orientativ. Pentru instructiuni detaliate cititi Fisa Tehnica a produsului sau solicitati instructiuni speciale de aplicare, de la producator.
     Pregatirea suprafetei este factorul determinant in obtinerea unei maxime aderente, care asigura durabilitatea in exploatare si pastrarea in timp a calitatii acoperirii. Astfel:
 

 

 
Conditii de aplicare:
 
 
 1. Aplicarea sub 10°C poate fi facuta doar dupa instiintarea producatorului, cu materiale speciale pentru acest scop, care pot cobori temperatura de formare a filmului pana la 0°C.
 2. Temperatura optima de aplicare a produsului: 10 - 30°C.
 3. Umiditatea relativa a mediului max. 65%.
 4. Temperatura suportului va fi cu cel putin 3°C peste temperatura punctului de roua pentru a evita fenomene, ce pot determina scaderea aderentei, a luciului sau aparitia de basicari.
 5. Produsele nu se vor aplica pe timp de ceata, ploaie, ninsoare, vant, in prezenta prafului sau cand exista pelicula de apa sau gheata pe suprafata – suport.
 
 Pentru obtinerea de rezultate optime este obligatorie consultarea Fisei Tehnice.
 
 
Pregatirea suprafetelor inaintea aplicarii / Vopsele pentru Pardoseli
 
 Aplicarea produsului pe suprafetele din beton, mozaic sau alte tipuri de materiale suport pentru vopselele de pardoseala se face numai dupa pregatirea corespunzatoare a suportului, deoarece aceasta etapa are o influenta hotaratoare asupra calitatii si durabilitatii acoperirii. Astfel:
 
 1. Oricare dintre operatiunile de inlaturare a vopselei vechi va fi urmata de slefuire.
 2. Suprafetele ce urmeaza a se acoperi cu vopsele pentru pardoseala, se curata de impuritati sau grasimi, se asperizeaza, praful rezultat indepartandu-se cu perii cu par moale sau prin suflare cu aer comprimat.
 3. Suprafetele trebuie sa fie netede, plane si uscate in limita a 4% umiditate.
 4. Inainte de aplicarea vopselei, se va aplica un Grund de Amorsare Epoxidic “Emex”, Grund de Amorsare Poliuretanic “Emex”, sau Grund de Impregnare Clorcauciuc “Emex”.
 5.  Incluziunile metalice vor fi curatate cu Solutia pentru Indepartarea Ruginii “Emex Rust Stop” si acoperite in mod obligatoriu cu Grund Epoxidic Anticoroziv “Emex” sau Grund Poliuretanic Anticoroziv “Emex”.
 6. Betoanele sau sapele noi (inclusiv reparatiile), necesita minim 28 zile pentru intarire si uscare inaintea aplicarii (fac exceptie sapele autonivelante cu uscare rapida); nerespectarea acestei conditii afecteaza rezistenta produsului in timp si determina exfolieri sau basicari.
 7. Sapele vechi se verifica prin ciocanire inainte de aplicarea produsului; daca se dovedesc necorespunzatoare (suna a gol) se sparge sapa in zona respectiva, pana la beton si se reface.
 8. Se remediaza fisurile si alte imperfectiuni inainte de aplicarea produsului, de preferinta cu un chit epoxidic (Mortar Epoxidic “Emex”), sau alt produs cu aderenta si duritate superioare.
 9. Daca exista protectii anterioare, acestea vor fi inlaturate indiferent de starea acestora (exceptie fac vopsirile sau pardoselile epoxidice sau poliuretanice in stare foarte buna, fara exfolieri, basicari sau eflorescente, care se vor pregati prin slefuire).
 10. Protectiile anterioare epoxidice sau poliuretanice, atat vopsele cat si pardoseli, in stare buna, care prezinta luciu, vor fi obligatoriu asperizate cu masina de slefuit cu discuri, sau benzi abrazive.
 11. Indepartarea peliculelor existente (altele decat cele epoxidice) se va face prin folosirea Solutiei decapante “Emex CM Cleaner” sau Decapantului ecologic “Emex PC Eco”.
 12. Inlaturarea peliculelor vechi se mai poate face prin curatare cu perii mecanice, cu discuri diamantate sau prin ardere.

 

 
 
 
 
Aplicare Vopsea pentru Pardoseli
 
    Produsul se aplica pe suprafata-suport se face numai dupa pregatirea corespunzatoare a acesteia, potrivit indicatiilor din tab-ul anterior sau din fisa tehnica in functie de starea si tipul suportului.
     Aplicarea vopselelelor pentru pardoseala, care pot fi gasite in pagina "Vopsele pentru Pardoseli si Trafic", atat epoxidice sau poliuretanice bicomponente, cat si clorcauciuc se face prin roluire sau stropire cu instalatii air-less.
     O aplicare corecta a vopselelor de pardoseala, va trebui sa urmeze urmatoarele etape:
 
 1. Se conditioneaza produsul conform instructiunilor de pregatire a produsului.
 2. Se vor pregati suprafetele conform instructiunilor de pregatire a suprafetelor.
 3. Umiditatea suportului va fi de max. 4%.
 4. Inainte de vopsirea, se va aplica un Grund de Amorsare Epoxidic “Emex”, Grund de Amorsare Poliuretanic “Emex”, sau Grund de Impregnare Clorcauciuc “Emex” in functie de tipul vopselei folosite.
 5. Dupa ce grundul se usuca (12 - 24 ore pentru vopsele bicomponente sau max. 6 ore pentru vopseaua clorcauciuc) se va pregati vopseaua, conform instructiunilor specifice de pregatire a produsului, din tab-ul anterior sau din Fisa Tehnica.

Pentru vopsele bicomponente:

 1. Raportul de amestecare este gravimetric si NU volumetric.
 2. Se amesteca doar cantitatea ce se poate folosi in perioada de viabilitate a amestecului (pot-life), prevazuta in Fisa Tehnica.
 3. Nu este recomandata aplicarea produsului sub pragul de +10°C, intrucat timpul de uscare se poate prelungi necontrolat, decat sub indrumarea producatorului.
 4. Vascozitatea produsului se va regla, in functie de tipul vopselei utilizate, prin folosirea diluantului recomandat de producator.
 5. Se procedeaza prin roluire sau pulverizare air-less la aplicarea vopselei.
 6. Pentru o buna rezistenta, se recomanda aplicarea a doua straturi de vopsea, chiar daca puterea de acoperire permite aplicarea unui singur strat.
     NOTA: Vopselele bicomponente, atat epoxidice cat si poliuretanice, in contact cu apa in faza de preparare / aplicare sufera deteriorari ireversibile, calitatea rezultata fiind afectata semnificativ.
Copyright © BWB Family Holding SA
Vopsea-Vopsele.Ro © 2018