Producatori
NewsLetter
* Email
Nume 
Abonare Dezabonare
 
Cereri de Ofertă
Nu aveti produse in cererea de oferta!

APLICARE VOPSEA PENTRU MARCAJ RUTIER “EMEX ROUTE”

 

 Pregatire Vopsea pentru Marcaj Rutier “Emex Route”

     In aceasta categorie se gaseste numai Vopseaua pentru Marcaj Rutier “Emex Route”.
     Instructiunile prezentate in aceste pagini se raporteaza doar la acest tip de vopsea si au caracter orientativ. Pentru instructiuni detaliate cititi Fisa Tehnica a produsului sau solicitati instructiuni speciale de aplicare, de la producator.
     Pregatirea suprafetei este factorul determinant in obtinerea unei maxime aderente, care asigura durabilitatea in exploatare si pastrarea in timp a calitatii acoperirii. Astfel:
 
 
 
Conditii de aplicare:
 
 1. Umiditatea relativa a mediului max. 65%.
 2. Temperatura suportului va fi cu cel putin 3°C peste temperatura punctului de roua pentru a evita condensarea umiditatii pe suport, ce poate determina scaderea aderentei, a luciului sau aparitia de basicari.
 3. Produsele nu se vor aplica pe timp de ceata, ploaie, ninsoare, vant, in prezenta prafului sau cand exista pelicula de apa sau gheata pe suprafata – suport.
 4. Temperatura optima de aplicare a produsului: 10 - 30°C.
 
  VOPSEAUA DE MARCAJ RUTIER NU SE VA UTILIZA SUB +5ºC. Pentru obtinerea de rezultate optime este obligatorie consultarea Fisei Tehnice.
 
 
 Pregatirea suportului pentru aplicare / Vopsea de Marcare Rutiera
Aplicarea produsului pe suprafetele din asfalt, beton, sau alte tipuri de materiale cimentice se face numai dupa pregatirea corespunzatoare a suportului, deoarece aceasta etapa are o influenta hotaratoare asupra calitatii si durabilitatii acoperirii. Astfel: 
 
 1. Cazul aplicarii pe suprafete din beton sau astfalt: suprafetele trebuie sa fie uscate si gata pentru utilizarea dorita, desprafuite si degresate corespunzator, in vederea eliminarii riscurilor de exfoliere, basicare sau alte accidente, dar si pentru obtinerea proprietatilor specificate.
 2. Remediaza fisurilor si a altor imperfectiuni inainte de aplicarea produsului, cu un produs de mare aderenta si cu duritate similara celei a suportului.
 3. Suprafetele trebuie sa fie uscate, rezistente (stabile), netede, plane .
 4. Suprafetele ce urmeaza a se acoperi se curata de impuritati si/sau grasimi, se asperizeaza praful rezultat indepartandu-se cu ajutorul periilor (par moale) sau prin suflare cu aer comprimat.
 5. Se are in vedere ca betoanele care contin aditivi ca: silicati, alcool polivinilic, ceruri, etc., pot influenta in mod negativ aderenta produsului la suport.
 6. Unde este necesar, inlaturarea peliculelor vechi se face prin curatare cu perii mecanice.
 7. Cazul folosirii pentru marcarea si delimitarea de zone in spatii industriale sau comerciale (depozite, hale, show-room-uri, etc.): peste alte vopsele de pardoseala cum ar fi: Vopsea Clorcauciuc pentru Pardoseli “Emex”, Vopsea Epoxidica pentru Pardoseli “Emex”, Vopsea Poliuretanica pentru Pardoseli “Emex” sau peste oricare dintre pardoselile de la pagina “Pardoseli si Trafic”, este necesara degresarea prealabila si slefuirea superficiala a suprafetei pentru marirea aderentei vopselei de marcaj la suport.
 8. Aplicarea pe suprafete intinse, cu o latime mai mare de 50 cm,se face cu o amorsa de impregnare, la recomandarea producatorului.
 9. Daca exista incluziuni metalice, acestea vor fi curatate cu Solutia pentru Indepartarea Ruginii “Emex Rust Stop” si acoperite in mod obligatoriu cu Grund Anticoroziv de Tip GS501 “Emex” sau Grund Hidrosolubil Anticoroziv “Emex AQ Eco”.
 
 
 
 
Aplicare Vopsea pentru Marcaj Rutier “Emex Route”
 
     Aplicarea produsului pe suprafata-suport se face numai dupa pregatirea corespunzatoare a acesteia, potrivit indicatiilor din tab-ul anterior sau din fisa tehnica, in functie de starea si tipul suportului.
     Aplicarea Vopselei de Marcaj Rutier “Emex Route”, se face prin stropire cu masini speciale de aplicare, pensulare, roluire sau pulverizare cu aer sau instalatii air-less.
 

 O aplicare corecta a vopselelor de marcaj rutier, va trebui sa urmeze urmatoarele etape:

 1. Se conditioneaza produsul la temperatura de aplicare, minim 24 ore inainte de utilizare, conform instructiunilor de pregatire a produsului.
 2. Se va pregati suprafetele conform instructiunilor de pregatire a suprafetelor.
 3. Se verifica umiditatea suportului, care nu trebuie sa depaseasca max. 10%.
 4. Se pregateste vopseaua, conform instructiunilor specifice de pregatire a produsului, din tab-ul anterior sau din Fisa Tehnica.
 5. Se regleaza vascozitatea produsului, in functie de tipul vopselei utilizate, prin folosirea diluantului recomandat de producator.
 6. Se va aplica folosind masina de marcare rutiera specializata, la grosimi de film umed de 300µm, 400µm si 600µm.
 7. Pe suprafata peliculei umede de vopsea, se pot aplica uniform, prin pulverizare, microbile de sticla reflectorizante, compatibile cu vopseaua.
 8. Cazul suprafetelor mici si atunci cand suprafata ce urmeaza a fi marcata nu este continua: vopseaua se poate aplica manual, cu pistol de stropit (cu aer sau air-less), cu pensula sau prin roluire.
 9. La suprafete cu latimi de peste 50 cm., se recomanda aplicarea a doua straturi de vopsea, chiar daca puterea de acoperire permite aplicarea unui singur strat.
 10. La finalul aplicarii instrumentele folosite(sau utilajele dupa caz), se vor curata cu diluant si se vor usca.
 
     NOTA: Se interzice amestecarea produsului cu alte vopsele chiar similare, pentru evitarea riscului aparitiei unor probleme de compatibilitate.
Copyright © BWB Family Holding SA
Vopsea-Vopsele.Ro © 2018