Producatori
NewsLetter
* Email
Nume 
Abonare Dezabonare
 
Cereri de Ofertă
Nu aveti produse in cererea de oferta!

APLICARE TENCUIELI DECORATIVE “EMEX”

 

Pregatire si Conditii de Aplicare Tencuieli Decorative “Emex”

 
     Aceste date tehnice sunt comune tuturor tencuielilor, si produselor conexe - Grunduri de amorsare pentru tencuieli.
     Instructiunile prezentate in aceste pagini detin un caracter orientativ. Pentru instructiuni mai detaliate cititi Fisa Tehnica a produsului sau cereti instructiunile de aplicare, de la producator.
     Pregatirea, atat a produsului cat si a suprafetelor, reprezinta o etapa importanta pentru realizarea unor performante maxime in aplicarea vopselelor de orice tip. Astfel:
 
Conditii de aplicare:
 
 1. Temperatura suportului: 5 - 40°C.
 2. Temperatura optima de aplicare a produsului: 5 - 30°C.
 3. Umiditatea relativa a mediului max. 65%.
 4. Temperatura produsului: 5 - 30°C.
 5. Vopselele lavabile nu se vor utiliza sau depozita la temperaturi de sub 5°C.
     
Pentru obtinerea de rezultate optime este obligatorie consultarea Fisei Tehnice.
 
 
Pregatirea Suprafetelor pentru Aplicare / Tencuiala Decorativa “Emex”
 
     Pregatirea suprafetelor-suport din beton, zidarie, glet de var, ipsos sau premixate, etc., reprezinta o etapa premergatoare aplicarii si obligatorie, deoarece are o influenta hotaratoare asupra calitatii si durabilitatii acoperirii.     Astfel:
 
 1. Mortarele noi sau betoanele (inclusiv reparatiile) necesita minim 28 zile pentru intarire si uscare inaintea aplicarii; daca aceasta conditie nu este respectata va fi afectata rezistenta produsului in timp, determinand exfolieri sau basicari si vopselele colorate pot suferi modificari cromatice.
 2. Suprafetele tencuite se vor verifica prin ciocanire prealabil aplicarii produsului; daca se dovedesc necorespunzatoare (suna a gol) se indeparteaza complet tencuiala, pana la zidarie si se refac cu un mortar de aceeasi clasa cu cel initial;
 3. Se recomanda ca mortarele sa nu contina o cantitate mare de var;
 4. Prealabil aplicarii produsului se remediaza eventualele gauri, fisuri sau alte imperfectiuni cu Masa de Spaclu pentru Reparatii “Emex LQ”

 

Aplicarea pe suprafete care au mai fost vopsite:

 1. Peliculele vechi sau deteriorate, lipsite de aderenta se vor indeparta complet prin folosirea Solutiei decapante “Emex CM Cleaner” sau Decapantului ecologic “Emex PC Eco”.
 2. Inlaturarea peliculelor vechi se mai poate face prin slefuire cu perii mecanice, sau prin ardere.
 3. Toate operatiunile de inlaturare a vopselei vechi va fi urmata de slefuire.
 4. Suprafetele atacate de mucegai se curata si se impregneaza cu Sanitizantul Forte “Emex”;
 5. Suprafetele trebuie sa fie pane,netede, uscate.
 6. Zonele ce urmeaza a se acoperi cu Tencuielile Decorative “Emex”, se curata de toate urmele de grasimi sau impuritati.
 7. Incluziunile metalice vor fi acoperite in mod obligatoriu cu Grund Alchidic Anticoroziv “Emex” sau Grund Economic “Neomatt”.
 8. Pe suprafete noi (inclusiv reparatii) se va aplica in mod obligatoriu una dintre amorsele pentru tencuiala pe care le gasiti in pagina Grunduri si Amorse Apa.
 
 
Aplicare Tencuieli Decorative Structurate “Emex”
 
 1. Aplicarea produsului pe suprafata-suport se face numai dupa pregatirea corespunzatoare a acesteia, potrivit indicatiilor din tab-ul anterior sau din fisa tehnica, indiferent daca suprafata de acoperit este noua sau a mai fost vopsita cu produse compatibile.
 2.  Aplicarea tencuielilor se face cu fierul de glet urmata de structurare cu drisca de plastic.

 Sistemul optim de aplicare a tencuielilor decorative comporta urmatoarele etape:

 1. Se conditioneaza produsul conform instructiunilor de pregatire a produsului.
 2. Se pregatesc suprafetele conform instructiunilor de pregatire a suprafetelor.
 3. Se aplica Grund de Amorsare cu Cuart “Emex”, sau Grund de Amorsare Siliconic cu Cuart “Emex” (in functie de tencuiala aleasa) pentru crearea punctelor de ancora necesare unei cat mai mari aderente a tencuielii la suport.
 4. Se aplica un strat de fond cu o vopsea lavabila in dispersie apoasa “EMEX” de interior sau de exterior (puteti alege din pagina Vopsele Lavabile), in tonul de culoare a tencuielii, la cca. 12 - 24 ore de la aplicarea grundului de amorsare.
 5. Aplicarea propriu-zisa a tencuielii se face cu fierul de glet din otel inoxidabil, intr-un strat corespunzator dimensiunii particulelor(1,2 - 3 mm). Pentru suprafete mari se recomanda aplicarea tencuielii pe intreaga suprafata fara pauza, pentru evitarea aparitiei nadelor.
 6. Pentru a obtine structura striata se va driscui suprafata, cu miscari circulare sau liniare, in functie de tipul tencuielii si de modelul dorit, cu o drisca dupa o usoara uscare a produsului. Exceptie face Tencuiala Marmorata de Soclu “EMEX”, unde aplicarea se va face numai utilizand fierul de glet inoxidabil la o grosime de strat corespunzator dimensiunii particulelor.
 7. Pentru Vopseaua Texturata “Emex” structurarea se va face cu trafaleti cu modele, deasemeni dupa o usoara uscare a materialului aplicat.
 8. Temperatura optima de aplicare a produsului este cuprinsa intre 5 si 30°C, iar umiditatea relativa de max. 65%.
 9.  Este total contraindicata folosirea de adezivi tip “Aracet” pentru pregatirea amorselor, sau pentru adaugare in tencuieli, indiferent de tipul acestora.
 10.  Tencuiala Decorativa “Emex”, cu toate subtipurile acesteia, este fabricata pentru a asigura o cat mai mare aderenta si o acoperire cat mai buna, fara a se interveni cu adaosuri de orice fel.
Copyright © BWB Family Holding SA
Vopsea-Vopsele.Ro © 2018