Producatori
NewsLetter
* Email
Nume 
Abonare Dezabonare
 
Cereri de Ofertă
Nu aveti produse in cererea de oferta!

APLICARE PARDOSELI AUTONIVELANTE BICOMPONENTE “EMEX”

 

 Pregatire : Pardoseli Autonivelante Bicomponente “Emex”

     In aceasta categorie se regasim toate pardoselile epoxidice, turnate si poliuretanice.
     Instructiunile prezentate in aceste pagini au doar caracter orientativ.
    Pentru instructiuni detaliate cititi Fisa Tehnica a produsului sau solicitati instructiuni speciale de aplicare, de la producator.
    Pregatirea suprafetei este factorul determinant in obtinerea unei maxime aderente, care asigura durabilitatea in exploatare si pastrarea in timp a calitatii acoperirii. Astfel:
 
 
Conditii de aplicare:
 
 
 1. Temperatura suportului va fi cu cel putin 3°C peste temperatura punctului de roua pentru a evita condensarea umiditatii pe suport, ce poate determina scaderea aderentei, a luciului sau aparitia de basicari.
 2. Produsele nu se vor aplica pe timp de ceata, ploaie, ninsoare, vant, in prezenta prafului sau cand exista pelicula de apa sau gheata pe suprafata – suport.
 3. Aplicarea sub 15°C poate fi facuta doar dupa instiintarea producatorului, cu materiale speciale pentru acest scop, care pot cobori temperatura de formare a filmului pana la 0°C.
 4. Temperatura optima de aplicare a produsului: 15 - 30°C.
 5. Umiditatea relativa a mediului max. 65%.
     Pentru obtinerea de rezultate optime este obligatorie consultarea Fisei Tehnice.
 
Pregatirea suprafetelor inaintea aplicarii / Pardoseli Autonivelante
 
     Pardoselile se vor aplica pe suprafetele din beton, mozaic sau alte tipuri de materiale cimentice pentru pardoseala se face numai dupa pregatirea corespunzatoare a suportului, deoarece aceasta etapa are o influenta hotaratoare asupra calitatii si durabilitatii acoperirii. Astfel:
 
 1. Sapele sau betoanele noi (ichiar sireparatiile), necesita minim 28 zile pentru intarire si uscare inaintea aplicarii (fac exceptie sapele autonivelante cu uscare rapida); daca aceasta conditie nu va fi respectata va fi  afectata rezistenta produsului in timp si determina exfolieri sau basicari.
 2. Se vor repara fisurile si alte imperfectiuni inainte de aplicarea produsului, cu un chit epoxidic (Mortar Epoxidic “Emex”), sau alt produs cu aderenta si duritate superioare.
 3. Prin ciocanire se vor verifica sapele vechi, inainte de aplicarea produsului; daca se dovedesc necorespunzatoare (suna a gol) se va sparge sapa in zona respectiva  pana la beton si se reface.
 4. Orice protectii anterioare epoxidice sau poliuretanice, atat vopsele cat si pardoseli, in stare buna, care prezinta luciu, vor fi asperizate cu masina de slefuit cu discuri, sau benzi abrazive.
 5. Daca exista protectii anterioare, acestea vor fi inlaturate indiferent de starea acestora (exceptie fac vopsirile sau pardoselile epoxidice in stare buna, care vor fi pregatite prin slefuire).
 6. Se cor inlaturara peliculele vechi prin slefuire cu perii mecanice, sau prin ardere.
 7. Se vor indeparta peliculele existente (altele decat cele epoxidice) se va face cu ajutorul Solutiei decapante “Emex CM Cleaner” sau Decapantului ecologic “Emex PC Eco”.
 8. Suprafetele atacate de mucegai se curata si se impregneaza cu solutii special destinate acestui scop.
 9. Toate operatiunile de inlaturare a vopselei vechi vor fi urmate de slefuire.
 10. Suprafetele trebuie sa fie netede, plane si uscate in limita a 4% umiditate.
 11. Suprafetele care urmeaza a fi acoperite cu pardoseli bicomponente, se curata de impuritati sau grasimi, se asperizeaza, praful rezultat indepartandu-se cu perii cu par moale sau prin suflare cu aer comprimat.
 12. Prealabil aplicarii pardoselii, se va aplica un Grund de Amorsare Epoxidic “Emex” sau Grund de Amorsare Poliuretanic “Emex”.
 13. Incluziunile metalice vor fi curatate cu Solutia pentru Indepartarea Ruginii “Emex Rust Stop” si acoperite in mod obligatoriu cu Grund Epoxidic Anticoroziv “Emex” sau Grund Poliuretanic Anticoroziv “Emex”.
 
 
 
 
Aplicare : Pardoseli Autonivelante Bicomponente
 
     Aplicarea produsului pe suprafata-suport se face numai dupa pregatirea corespunzatoare a acesteia, potrivit indicatiilor din tab-ul anterior sau din fisa tehnica in functie de starea si tipul suportului.
     Aplicarea pardoselilor bicomponente, care pot fi gasite in pagina “Pardoseli si Trafic”, atat epoxidice cat si poliuretanice, se face prin turnare si intindere cu piepteni sau tragatoare speciale, cu posibilitatea de reglare a inaltimii dintilor.
 
   Etapele unei aplicari corecte:
 
 1. Se conditioneaza produsul conform instructiunilor de pregatire.
 2. Se pregatesc suprafetele cum se prezinta in instructiunile de pregatire a suprafetelor.
 3. Prealabil turnarii pardoselii, se va aplica un Grund de Amorsare Epoxidic “Emex” sau Grund de Amorsare Poliuretanic “Emex”, in functie de tipul pardoselii.
 4. Dupa uscarea acestuia (12 - 30 ore) se va pregati pardoseala bicomponenta, conform instructiunilor de pregatire a produsului din tab-ul anterior sau din Fisa Tehnica.

 

Elemente foarte importante:

 1. Raportul de amestecare este gravimetric si NU volumetric.
 2. Se va proceda la turnarea pardoselii bicomponente si la intinderea acesteia cu tragatorul. Inaltimea finala este data prin reglarea dintilor tragatorului.
 3. Dupa intindere se va face dezaerarea statului turnat cu role cu ace. Pe pardoseala proaspat turnata nu se poate calca decat cu sandale speciale cu cuie.
 4. Se va amesteca doar cantitatea ce se poate folosi in perioada de viabilitate a amestecului (pot-life), prevazuta in Fisa Tehnica.
 5. Nu este recomandata aplicarea produsului sub pragul de +15°C, intrucat timpul de uscare se poate prelungi necontrolat, decat sub indrumarea producatorului.
 6. In cazul pardoselilor antiderapante cum ar fi Pardoseala Epoxidica Antiderapanta “Emex”, sau Pardoseala Poliuretanica Antiderapante “Emex” se va aplica in exces cuart si se va nivela. Dupa uscare se indeparteaza excesul si se acopera pardosela cu un strat final de vopsea sau lac.
     NOTA: Pardoselile autonivelante bicomponente in contact cu apa in faza de preparare / aplicare sufera deteriorari ireversibile, calitatea rezultata fiind afectata semnificativ.
Copyright © BWB Family Holding SA
Vopsea-Vopsele.Ro © 2018