Producatori
NewsLetter
* Email
Nume 
Abonare Dezabonare
 
Cereri de Ofertă
Nu aveti produse in cererea de oferta!

APLICARE MEMBRANA HIDROIZOLANTA POLIURETANICA “EMEX”

Pregatire Membrana Poliuretanica Hidroprotectoare “Emex”

 

 
     Aplicarea de Membrana Poliuretanica Hidroizolanta  prezinta un grad de dificultate sporit si necesita o pregatire prealabila.
     Instructiunile din aceste pagini prezinta doar caracter orientativ.Instructiuni detaliate veti citi in Fisa Tehnica a produsului sau solicitatand instructiuni speciale de aplicare, de la producator.
     Nu este recomandata aplicarea de catre persoane care nu au experienta in domeniu.
     Pregatirea suprafetei este factorul decisiv in obtinerea unei aderente maxime, aceasta asigura o durabilitate in exploatare si pastrarea calitatii acoperirii in timp. Astfel:
 
 
 
Pregatirea suprafetelor pentru aplicare / Membrana Hidroizolanta
 
          Mod de aplicare  Membrana Hidroprotectoare pe suprafetele din mozaic, beton sau alte variante de materiale cimentice pentru pardoseala se realizeaza numai dupa pregatirea corespunzatoare a suportului, pentru ca  aceasta etapa prezinta o influenta hotaratoare asupra calitatii si durabilitatii acoperirii. Astfel:
 
 1. Suportul cimentic sa fie intact, sa nu prezinte contaminanti precum grasime, tratamente ale suprafetei si acoperiri, ulei,  s.a
 2. Cele  mai inalte puncte de pe suprafata  vor fi indepartate prin slefuire, particulele friabile si libere vor fi indeparta mecanic. Existentele acoperiti trebuiesc inspectate, curatate mecanic, cu scopul de a obtine un suport adecvat cu aderenta buna.
 3. Sapele sau betoanele noi (chiar si reparatiile), au nevoie de minim 28 zile pentru intarire si uscare inaintea aplicarii ( exceptie de la regula fac sapele autonivelante cu uscare rapida); trecerea peste aceasta etapa afecteaza rezistenta produsului in timp ducand la aparitia exfolierii sau basicarii.
 4. Remediera fisurilor si a altor imperfectiuni inainte de aplicarea produsului, este recomandat  un chit epoxidic (Mortar Epoxidic “Emex”).
 5. Protectiile anterioare vor fi inlaturate indiferent de starea acestora (exceptie de la regula fac vopsirile sau pardoselile epoxidice in stare buna, care vor fi pregatite prin slefuire).
 6. Anterioarele protectii epoxidice sau poliuretanice, atat vopsele cat si pardoseli, in stare buna, care au luciu, vor fi in mod obligatoriu asperizate cu masina de slefuit cu discuri, sau benzi abrazive.
 7. Se vor inlatura peliculele vechi, care se mai poate face prin slefuire cu perii mecanice, sau prin ardere.
 8. Se vor indeparta peliculele existente (altele decat cele epoxidice), aceasta realizandu-se prin folosirea Solutiei decapante “Emex CM Cleaner” sau Decapantului ecologic “Emex PC Eco”.
 9. Suprafetele trebuie sa fie plane, netede si uscate in limita a 4% umiditate.
 10. Suprafetele ce urmeaza a se acoperi cu Membrana Poliuretanica, se curata de impuritati sau grasimi, se asperizeaza, praful rezultat indepartandu-se cu perii cu par moale sau prin suflare cu aer comprimat.
 11. Prealabil aplicarii pardoselii, se va aplica un  Grund de Amorsare Epoxidic “Emex” sau Grund de Amorsare Poliuretanic “Emex” .
 12. Se vor curata incluziunile metalice cu Solutia pentru Indepartarea Ruginii “Emex Rust Stop” si  se vor acoperi obligatoriu cu Grund Poliuretanic Anticoroziv “Emex” sau Grund Epoxidic Anticoroziv “Emex”.
 
 
 
 
 Aplicare : Membrana Poliuretanica Hidroprotectoare
 
     Aplicarea produsului pe suprafata-suport se face dupa pregatirea corespunzatoare a acesteia, conform indicatiilor din tab-ul anterior sau din fisa tehnica in functie de starea si tipul suportului.
     Aplicarea Membranei Poliuretanice Hidroizolante, se face prin turnare si intindere cu piepteni sau tragatoare speciale, cu posibilitatea de reglare a inaltimii dintilor, astfel:
 
 
 
Elemente foarte importante:
 
 1. Raportul de amestecare este gravimetric si NU volumetric.
 2. Se va amesteca doar cantitatea ce se poate folosi in perioada de viabilitate a amestecului (pot-life), de cca. 30 min. la 23°C.
 3. Pot-life-ul poate scadea odata cu cresterea temperaturii si marirea cantitatii de amestec, datorita accelerarii reactiilor chimice, la temperaturi mai mari de 23°C.
 4. Intaritorul si Produsul se vor amesteca max. 3 minute la viteza mica de rotatie.
 5. Procedura aplicata la turnarea Membranei Poliuretanice si la intinderea acesteia cu tragatorul. Inaltimea finala este data prin reglarea dintilor tragatorului.
 6. Dupa intindere se va face dezaerarea statului turnat cu role cu ace. Pe pardoseala proaspat turnata nu se poate calca decat cu sandale speciale cu cuie.
 7. Membrana Poliuretanica Hidroizolanta “EMEX” prezinta o durata de uscare de cca. 8 ore la 20 - 23°C, timp in care se va produce si gonflarea. Daca se vor depozita la temperaturii sub pragul de 5°C va rezulta degradarea ireversibila a intaritorului.
 8. Parametrii de rezistenta, atat chimica cat si mecanica se vor realiza dupa cca. 4 zile de la aplicare, la o temperatura de 20 – 23°C.
     NOTA:Membrana Poliuretanica Hidroizolanta in contact cu apa in faza de preparare / aplicare sufera deteriorari ireversibile, calitatea rezultata fiind afectata semnificativ.
Copyright © BWB Family Holding SA
Vopsea-Vopsele.Ro © 2018